torsdag 18 juli 2013

Bilsemester
Nu är vi tillbaka från sommarens bilsemester, som jag har tänkt redovisa lite av här på bloggen. Jag har nämligen sett lite av 70-talet även under den här lilla turen på ca 130 mil. Men först några bilder från familjen Hanssons bilsemestrar på 70-talet.

Mormor och morfar tillbringade hela somrarna i stugan på Gräsö, som de byggde på 40-talet, och vi åkte alltid dit en sväng också (och gör det fortfarande), oftast i augusti, då årets höskörd var avklarad. Husvagnen hade vi med oss. På bilden här ovanför vinkar vi av mormor och morfar (morfar fotograferade), och ska precis åka och ställa oss i färjekön för att fara hem till Hälsingland igen. Stugan ligger nära färjan, som tur är, för varje sommar kom mormor springandes till oss i kön med något vi glömt att packa med oss.
Bilen är en Peugeot 404 Sedan, husvagnen en Adria 450.
Det här är också en bild från Gräsö, samma år. Jag hade fått en trehjuling av grannfrun, då hennes barn vuxit ur den för länge sen.
Jättefin var den, men tyvärr var den inte i så bra skick sist jag såg den.
Det är jag som sitter så nonchalant i mitten, med armen på flaket. 
Året är 1973. Varje sommar blev det också en tur till Funäsdalen, där vi bodde på Sverre och Stina Wessels camping. Oftast med tillhörande utflykt till Mittåkläppen, Flatruet och Röros. Här är en bild från campingen.
På bilden här ovan har vi parkerat bil med husvagn på Flatruet (man fick det då), där vi också övernattade. Här är jag, syrran och mamma. 1973.
En bild från Syldammen i Norge 1972. Syrran och jag åker på en snöfläck mitt i sommaren!
Bilden här nedan, Röros samma år.


Såhär såg det ut inuti husvagnen. Vi firar lillebror Lars tvåårsdag den 9 augusti 1973. Här sitter mor, farmor farfar och Faster Irma. Faster Irma var inte min faster, utan farfars brors fru. Men för oss hette hon Faster Irma, precis som att farmors syster hette Moster Kerstin, och farmors snälla styvmor hette Mormor Augusta.
Här här hela sällskapet, utom pappa som fotograferar. 
Syrran visar att hon har en ask Kalle Anka-tabletter.
Den lilla ljusblå Peugeoten byttes mot en större 404, diesel. En mörkgrön före detta taxibil, med röda gallonsäten som blev väldigt heta på sommaren, och väldigt kalla på vintern. Men den var rymlig, med extra säten bak. Här är pappa och morbror Bengt ute med husvagnen.
Jag och brorsan utanför Uppsala domkyrka, augusti 1976. I den här kyrkan gifte sig mormors föräldrar, Karl och Laura Alm, nån gång vid förra sekelskiftet.

Det var allt jag hade för den här gången.
Hittar jag fler semesterbilder från 70-talet, lägger jag ut dem här. 


Reklam
Kunde inte låta bli...
...en bild på sonen Bosse (till höger) och kompisen Elvira, 2009


Kontakta mig gärna om du hittar sakfel, eller vill komplettera med kul fakta! Skriv till: info@bethhansson.se
Har du några roliga bilder från din semester på 70-talet? Det vore kul att visa dem här!
Skicka gärna till mig, och berätta lite om bilden också!

3 kommentarer:

 1. Kanske träffades vi i våra barndomar då (även om jag är BETYDLIGT äldre än du ; ) ?
  Vi bodde hela 70-talet (på sommar och påsk) i den stora röda (Friluftsfrämjandets)Fjällnässtugan ovanför Wessels (dit Niklas B nu drar varje år). Och varje är Röros och andra utflykter såklart.
  Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Eller...? Låg Wessels i Funäsdalen? Ja, vi bodde ju i Fjällnäs så det var ju en bit emellan då : )

  SvaraRadera
 3. Ja precis, Wessles camping var precis ovanför tältet, du vet. Det som luktade så speciellt och där det mesta fanns att köpa! Fortfarande kvar, upptäckte jag, då vi var dit förra året efter ett rätt långt uppehåll.
  Stina lever fortfarande, men driver inte campingen längre. Däremot kan hon visst hyra ut ett rum till bekanta om det behövs. I alla fall sist pappa träffade henne.
  Vi kan mycket väl ha setts eller mötts vid nåt tillfälle ändå, eftersom vi verkar ha rört oss på ungefär samma platser! Kul!

  SvaraRadera